8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές
27-29 Σεπτεμβρίου 2017
Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) διοργανώνουν το «8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα» με κεντρικό θέμα: «Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030» το οποίο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (International Congress on Transport Research - ICTR) αποτελεί εδώ και δεκαπέντε έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, στη διοίκηση καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση έρευνας και πολιτικής των μεταφορών, η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας στον τομέα των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα.

 Ψάχνετε πληροφορίες για προηγούμενα Συνέδρια; Kάντε κλικ εδώ!

 • 15η Ιανουαρίου 2017

  Προθεσμία υποβολής περίληψης εργασιών

  (έως 500 λέξεις)

 • 15η Φεβρουαρίου 2017

  Καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης συγγραφέων για την αποδοχή ή όχι της εργασίας τους

 • 13η Απριλίου 2017

  21η Μαΐου 2017 17:00

  Τελική Παράταση προθεσμίας υποβολής πλήρους εργασίας από συγγραφείς

 • 31η Ιουλίου 2017

  Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σχολίων κρίσης πλήρους εργασίας στους συγγραφείς

  (Κατά προσέγγιση)

 • 5η Σεπτεμβρίου 2017

  Προθεσμία υποβολής αναθεωρημένης πλήρους εργασίας από συγγραφείς

  (Κατά προσέγγιση)

 • 27-29 Σεπτεμβρίου 2017

  8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές

Διοργανωτές

hit_logo

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που είναι Νομικό Πρόσωπο, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός στόχος του Ι.ΜΕΤ. είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, προτυποποίησης, οικονομικής ανάλυσης, διαχείρισης, τεχνολογίας μεταφορικών μέσων και επιπτώσεων των χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και συνδυασμένων μεταφορών.

ses_logo

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς (Transportation Engineers) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ο ΣΕΣ αριθμεί σήμερα εκατοντάδες μέλη, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξειδικευμένοι Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί (προερχόμενοι κατεξοχήν από Πανεπιστημιακά Τμήματα Πολιτικών και Τοπογράφων Μηχανικών) από επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση συγκοινωνιακών συστημάτων με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις προσώπων και αγαθών.

Υπό την αιγίδα

Υποβολές

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Υποβολή πλήρους εργασίας

Το σύστημα είναι τώρα ανοιχτό για την υποβολή της πλήρους εργασίας. Προθεσμία έως 13 Απριλίου 2017.

Για να προσθέσετε την πλήρη εργασία η περίληψη της οποίας έχει ήδη υποβληθεί κατά το προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2017 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, επιλέξτε "My submissions" (για το ICTR 2017) από το οριζόντιο μενού. Στη συνέχεια εντοπίστε το άρθρο για το οποίο επιθυμείτε να υποβάλετε την πλήρη εργασία και πατήστε το πλήκτρο "Information".
 • Επιλέξτε "Add file" από το μενού στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε "Choose file" και εντοπίστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την πλήρη εργασία σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Για να υποβάλετε μια περίληψη, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Αν δεν έχετε λογαριασμό στο EasyChair, δημιουργήστε έναν πρώτα κάνοντας κλικ εδώ.
 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2017 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στη σελίδα "New Submission for ICTR 2017".
 • Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία.
 • Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την περίληψη του άρθρου σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Επικοινωνία

Για επιπλέον πληροφορίες ή/και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ictr2017 at certh.gr ή να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα: