8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές
27-29 Σεπτεμβρίου 2017
Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) διοργανώνουν το «8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα» με κεντρικό θέμα: «Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030» το οποίο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (International Congress on Transport Research - ICTR) αποτελεί εδώ και δεκαπέντε έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, στη διοίκηση καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση έρευνας και πολιτικής των μεταφορών, η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας στον τομέα των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα.

 Ψάχνετε πληροφορίες για τα προηγούμενα Συνέδρια; Kάντε κλικ εδώ.

 Για πληροφορίες πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

  • 15η Ιανουαρίου 2017

    Προθεσμία υποβολής περίληψης εργασιών

    (έως 500 λέξεις)

  • 15η Φεβρουαρίου 2017

    Καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης συγγραφέων για την αποδοχή ή όχι της εργασίας τους

  • 13η Απριλίου 2017

    21η Μαΐου 2017 17:00

    Τελική Παράταση προθεσμίας υποβολής πλήρους εργασίας από συγγραφείς

  • 31η Ιουλίου 2017

    Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σχολίων κρίσης πλήρους εργασίας στους συγγραφείς

    (Κατά προσέγγιση)

  • 5η Σεπτεμβρίου 2017

    Προθεσμία υποβολής αναθεωρημένης πλήρους εργασίας από συγγραφείς

  • 27-29 Σεπτεμβρίου 2017

    8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές

Διοργανωτές

hit_logo

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που είναι Νομικό Πρόσωπο, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός στόχος του Ι.ΜΕΤ. είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, προτυποποίησης, οικονομικής ανάλυσης, διαχείρισης, τεχνολογίας μεταφορικών μέσων και επιπτώσεων των χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και συνδυασμένων μεταφορών.

ses_logo

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς (Transportation Engineers) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ο ΣΕΣ αριθμεί σήμερα εκατοντάδες μέλη, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξειδικευμένοι Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί (προερχόμενοι κατεξοχήν από Πανεπιστημιακά Τμήματα Πολιτικών και Τοπογράφων Μηχανικών) από επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση συγκοινωνιακών συστημάτων με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις προσώπων και αγαθών.

Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

«8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα»



Με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Θεσσαλονίκης


και την αρωγή των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Δικτύων: ECTRI, ERTICO, EURNEX, FEHRL, HUMANIST και WEGEMT


Υποβολές

Σύστημα κλειστό