10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές
1 - 3 Σεπτεμβρίου 2021
Ξενοδοχείο Mediterranean, Κω 35-37, Ρόδος, Ελλάδα
Ηλεκτρονικά Πρακτικά

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα



Ηλεκτρονικά Πρακτικά

Τα πρακτικά του Συνεδρίου ICTR 2021 διανεμήθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή (USB stick) κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου στους πλήρως εγγεγραμμένους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση που ενώ είχατε πραγματοποιήσει πλήρη εγγραφή στο Συνέδριο για οποιοδήποτε λόγο δεν έχετε λάβει τα πρακτικά και επιθυμείτε να τα παραλάβετε, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε σχετικά στο email ictr at certh.gr. Στο email σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε απαραίτητα το ονοματεπώνυμο και τον κωδικό της εγγραφής σας.




Ανασκόπηση

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) διοργανώνουν το «10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές» με κεντρικό θέμα: «Κινητικότητα του Μέλλοντος και Ανθεκτικές Μεταφορές: Ο δρόμος προς την Καινοτομία» το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Hotel στη Ρόδο, στις 1 - 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές αποτελεί εδώ και δεκαεννιά έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για επίτευξη των νέων ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων για κλιματικά ουδέτερες μεταφορές και έξυπνες πόλεις καθιστά την έρευνα στις μεταφορές κρίσιμη παράμετρο για την επίτευξη καινοτόμων λύσεων που θα απαντήσουν στις μελλοντικές προκλήσεις και θα προκύψουν μέσα από τη συνέργεια των εμπλεκόμενων φορέων στη βιομηχανία και τη Δημόσια διοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συζήτηση σε λύσεις που η έρευνα μπορεί να παρέχει, η συσχέτιση της έρευνας και της πολιτικής των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

 Ψάχνετε πληροφορίες για τα προηγούμενα Συνέδρια; Kάντε κλικ εδώ.

 Για πληροφορίες πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

  • 19η Φεβρουαρίου 2021

    Παράταση προθεσμίας υποβολής περίληψης εργασιών

    (έως 500 λέξεις)

  • 15η Μαρτίου 2021

    Καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης συγγραφέων για την αποδοχή ή όχι της εργασίας τους

    (κατά προσέγγιση)

  • 15η Μαρτίου 2021

    Ημερομηνία υποβολής προτάσεων για ειδικές συνεδρίες

  • 14η Μαΐου 2021

    Παράταση προθεσμίας υποβολής πλήρους εργασίας από συγγραφείς

  • 15η - 23η Ιουνίου 2021

    Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σχολίων κρίσης πλήρους εργασίας στους συγγραφείς

    (κατά προσέγγιση)

  • 7η Ιουλίου 2021

    Προθεσμία υποβολής αναθεωρημένης πλήρους εργασίας από συγγραφείς

    (κατά προσέγγιση)

  • 6η Αυγούστου 2021

    Προθεσμία αποστολής βίντεο και παρουσιάσεων από συγγραφείς

  • 1-3 Σεπτεμβρίου 2021

    10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές

Διοργανωτές

hit_logo

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που είναι Νομικό Πρόσωπο, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Βασικός στόχος του Ι.ΜΕΤ. είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, προτυποποίησης, οικονομικής ανάλυσης, διαχείρισης, τεχνολογίας μεταφορικών μέσων και επιπτώσεων των χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και συνδυασμένων μεταφορών.

ses_logo

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς (Transportation Engineers) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ο ΣΕΣ αριθμεί σήμερα εκατοντάδες μέλη, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξειδικευμένοι Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί (προερχόμενοι κατεξοχήν από Πανεπιστημιακά Τμήματα Πολιτικών και Τοπογράφων Μηχανικών) από επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση συγκοινωνιακών συστημάτων με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις προσώπων και αγαθών.

«10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα»


Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Υποβολές

Σύστημα υποβολών κλειστό

Επικοινωνία

Για επιπλέον πληροφορίες ή/και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση ictr at certh.gr ή να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα: